Smažená růžičková kapusta s mletým masem 24.7.2004

Suroviny:
300 g čistých kapustiček, 300 g mletého vepřového masa, 1 vejce, sůl, koření na mletá masa, kari koření, majoránka, 4 stroužky česneku, 3 lžíce polohrubé mouky, hladká mouka, olej.

Postup:
Kapustičky opláchneme a vysypeme do vroucí osolené vody a uvaříme do poloměkka. Scedíme a necháme okapat. Maso promícháme s vejcem, solí, kořením, utřeným česnekem a moukou.
Z hmoty vykrajujeme menší kousky, kterými obalujeme kapustičky, posypeme moukou, vložíme do horkého oleje a zvolna smažíme.

Příloha:
Bramborová kaše.

Náš tip:
Kapustičky můžete nakonec obalit ještě v trojobalu.

Vaříme s Habadějem v sobotu 24.7.2004 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí

Karin Lednická, spisovatelka

kostel_2100x1400.jpg

Šikmý kostel 3

Koupit

Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.