Hraběnčin štrůdl

/ od posluchačky z Velkého Dřevíče /

Suroviny:
40 dkg polohrubé mouky, 14 dkg cukru, 20 dkg Hery, 4 žloutky, 2 lžíce mléka, půl prášku do pečiva.

Postup:
Suroviny dobře zpracujeme v těsto. To pak rozdělíme na třetiny a jednu třetinu dáme do mrazničky zmrznout.
Zbytek rozválíme a dáme na pekáč nebo na plech.
Navrch dáme strouhanku, jablka, skořici, rozinky ...... jak jsme zvyklí.
Pak ušleháme sníh ze čtyř bílků a cukru. Stačí 2 až 3 lžíce. Pevný sníh dáme na náplň.
Nakonec na sníh natrouháme zmrzlé těsto a upečeme.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.