Tyrolské knedlíky s kapustou (od Lenky Cepkové z Třebestovic)

4 - 5 den starých housek nakrájíme na kostičky, přidáme tři lžíce sekané petrželky, krátce osmahneme na kousku másla. Přilijeme jeden a půl decilitru horkého mléka. Přidáme 100 g drobně nakrájeného vařeného uzeného masa a 70 gramů hrubé mouky.Tvarujeme knedlíky o velikosti golfového míčku a zavaříme je do slané vody.

Po chvíli je uvolníme ode dna. Když vyplavou jsou hotové.
Hned je rozpůlíme a podáváme s kapustou.
500 g kapusty očistíme a vykrájíme žebra. Listy nakrájíme na nudličky.
Rozškvaříme padesát gramů krájené slaniny, přidáme kapustu a lehce ji orestujeme.
Zalijeme troškou vývaru a dusíme. Nakonec přidáme asi tři stroužky utřeného česneku se solí, majoránku a dvě lžíce hladké mouky.
Krátce povaříme.

autor: Zdeňka Kabourková