Ruský plněný perník (od včelaře Evžena Báchora)
Suroviny: asi 750 g hladké mouky, 300 g medu, 150 g cukru, 12,5 g amonia, 8 lžic vody, 3 žloutky, šťáva a kůra z 1 citronu, 1 lžička hřebíčku, 1 lžička skořice
Postup:
Žloutky, cukr, med a amonium utřeme, přidáme vlažnou vodu, koření, kůru i šťávu z citronu a hladké mouky tolik, aby vzniklo tužší těsto. Těsto necháme odpočinout, pak ho rozválíme na 2 placky velikosti plechu. Spodní těsto poklademe na drobno nakrájenou pomerančovou kůrou, citronátem, vypeckovanými datlemi, hrozinkami, ořechy, sušenými hruškami, pokapeme rumem a posypeme strouhaným perníkem. Druhou částí těsta přikryjeme a pečeme v mírně teplé troubě asi 1/2 hodiny.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka