Italská kuchyně - Zapečený lilek
Suroviny: lilek, rajčata, parmazán nebo niva, koření na pizzu nebo provensálské koření, olej
Postup:
Lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, naskládáme vedle sebe na lehce pomaštěný pekáč, na každé kolečko položíme kolečko rajčete, osolíme, okořeníme směsí na pizzu nebo provensálského koření, posypeme strouhaným sýrem. Nejlepší je parmezán, velice pikantní je niva. Dáme zapéci asi na 10 minut.
Podáváme s bílým pečivem jako předkrm nebo rychlé pohoštění.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor

Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.