Italská kuchyně - Zapečený lilek
Suroviny: lilek, rajčata, parmazán nebo niva, koření na pizzu nebo provensálské koření, olej
Postup:
Lilek nakrájíme na kolečka asi 1 cm silná, naskládáme vedle sebe na lehce pomaštěný pekáč, na každé kolečko položíme kolečko rajčete, osolíme, okořeníme směsí na pizzu nebo provensálského koření, posypeme strouhaným sýrem. Nejlepší je parmezán, velice pikantní je niva. Dáme zapéci asi na 10 minut.
Podáváme s bílým pečivem jako předkrm nebo rychlé pohoštění.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A s poslední rozhlasovou nahrávkou Josefa Skupy? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka


Hurvínkovy příhody 5
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka