Nejen ženy posílají neznámým nápadníkům peníze. Fiktivní „vyvolená“ na muži vylákala statisíce korun

6. květen 2020

Vyšetřovatel z oddělení obecné kriminality územního odboru Hradec Králové v těchto dnech obvinil z trestného činu podvod 35letého muže z Plzeňska, protože sebe obohatil tím, že jiného uvedl v omyl. 

Čtěte také

Oznámení o podezření z podvodu podal v loni v červenci 33letý muž z Hradecka, který uvedl, že se na sociálních sítích seznámil s ženou, která nabízela erotickou webku. Ze začátku ženě posílal peníze na účet za nahé fotky či za striptýz.

Poté, co spolu navázali kontakt s příslibem společného soužití a naplánování budoucnosti, po něm žena na základě smyšlených záminek žádala půjčky.

Jednou potřebovala peníze na pohřeb své matky, na nájem, na zaplacení dluhu, na jídlo a léky pro dítě apod. Muž s vidinou společného života ji během 7 měsíců zaslal téměř 350 tisíc korun.

I ve světě internetu číhají nebezpečí a musí se dodržovat pravidla (ilustrační foto)

Několikrát se měli i osobně setkat, ale vždy se to z nějakého důvodu z její strany nepodařilo. Když muži došla trpělivost, obrátil se na policisty. Ti prověřením zjistili, že na sociálním účtu pod ženskou identitou vystupoval muž, kterému patřil i účet v bance, kam byly zaslány všechny peníze.

Čtěte také

Z následného vyšetřování vyplynulo, že muž, kterému hrozí trest odnětí svobody od 1 roku do 5 let, všechny peníze použil po svoji potřebu. Erotické fotky a videa sdílel z obrazovky a ženu na nich vůbec neznal.

Tento případ je jedním z mála, který bylo možné objasnit. Pokud ale někdo pošle peníze na zahraniční účet, je pravděpodobnost zjištění pachatele minimální a navrácení částky opravdu zázrakem.

autor: baj | zdroj: Policie České republiky
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.