Nákyp s mletým masem a houbami 24.3.2007

Suroviny:
200 g žampiónů nebo jiných čerstvých hub, 1 cibule, 1 svazek petrželky, 50 g másla, 250 g špaget, sůl, pepř, 400 g míchaného mletého masa, tymián, 1 lžíce rajčatového protlaku, 2-3 lžíce masového vývaru, 250 g smetany, tuk na formu, 1 žloutek, 4 lžíce strouhaného parmazánu.

Postup:
Houby očistíme a nakrájíme na plátky. Cibuli a petrželku usekáme a obojí podusíme na másle. Mezitím dáme vařit těstoviny. Mleté maso dáme k houbám, okořeníme solí, pepřem, tymiánem, protlakem, zalijeme, vývarem a dvěma třetinami smetany a 5 minut povaříme. Pak dochutíme a promícháme s okapanými těstovinami. Dáme do tukem vymazané ohnivzdorné formy. Rozkvedláme zbylou smetanu se žloutkem, sýrem a pepřem a přetáhneme tím nákyp. Pečeme 30-35 minut při 210-220 stupních Celsia.

Vaříme s Habadějem v sobotu 24.3.2007 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.