Náchod se opět stává významným lázeňským městem, nejen místní lidé se mohou těšit na minerálku IDA

11. leden 2023 07:36

Náchod koupí všech sedm ochranných známek týkajících se minerálky IDA. Rozhodli o tom radní města. Soukromé společnosti ROBOT WORLD s.r.o. radnice za známky zaplatí 700 tisíc korun a to ve dvou splátkách. K převodu práv by podle zástupců města mělo dojít v příštích dnech. 

Čtěte také

Náchod tak získá například ochranné známky IDA, Minerální voda IDA nebo Běloveská kyselka IDA. Současně je město jediným oprávněným uživatelem vrtů minerálky IDA a v letošním roce se chystá znovu zprovoznit prameník v areálu Velkých lázní. Ten je mimo provoz od roku 2015.

První část dohodnuté částky ve výši 134.500 Kč zaplatí město do pěti pracovních dnů od zápisu města jako vlastníka Ochranné známky do rejstříku ochranných známek.

Náchod koupí všech sedm ochranných známek týkajících se minerálky IDA

Druhá část úplaty ve výši 565.500 Kč bude na základě dohody obou stran zaplacena po uplynutí lhůty jednoho roku.

Město Náchod je jediným oprávněným uživatelem vody z vrtů IDA a nikdo jiný tak tuto minerálku nabízet nemůže. Přípravy na zahájení čerpání této oblíbené minerálky již byly zahájeny a nejen občané Náchoda se na ni tak mohou těšit již v tomto roce po znovuzprovoznění prameníku v areálu Velkých lázní.

Tímto, de facto historickým krokem, dojde ke sjednocení vlastnictví lázní a značky IDA v rukou města Náchoda, které se tak opět stává významným lázeňským městem.

autoři: Václav Plecháček , baj | zdroj: Městský úřad Náchod
Spustit audio

Související