Milovníci skateboardů a koloběžek se mohou v Náchodě těšit na zbrusu nový areál skateparku

31. květen 2020 10:34

V Náchodě se začalo s bouráním a odstraňováním starých překážek v areálu za krytým plaveckým bazénem v ulici Bratří Čapků. Po měsících intenzivních příprav ve spolupráci s místními uživateli a společností Mystic constructions, spol.s r.o., Praha, vznikla studie nového veřejného betonového skateparku. 

„Zájem o tento sport stoupá, a protože i v Náchodě je už celá řada šikovných a úspěšných skateboardistů na vysoké úrovni, rozhodli jsme se do skateparku investovat a vybudovat odpovídající kvalitní zázemí. Milovníci skateboardů a koloběžek tak nebudou muset dojíždět za tréninky do Trutnova nebo Hradce Králové,“ vysvětlil starosta Jan Birke z ČSSD.

Nový areál je situován do prostoru stávajícího skateparku

Měl by obsloužit nejširší skupinu uživatelů, proto se jeho plocha, jejíž rozměry budou 15 x 49 metrů, zvětší i na vedlejší nevyužívané hřiště. Na nový skatepark bude navazovat skladová hala pro potřeby sportovního areálu.

Čtěte také

Betonový skatepark o rozloze cca 7 350 m2 využívá maximálně určenou plochu s ohledem na ochranná bezpečnostní pásma. Dešťová voda z ploch skateparku bude odvedena vyspádováním do okolního terénu.

„Překážky a jejich uspořádání jsou navrženy v souladu s potřebami uživatelů, se kterými byl design skateparku konzultován, a obsahuje všechny aktuální a používané překážky, které jsou upořádány do mezi sebou propojených sekcí,“ upřesnil místostarosta Jan Čtvrtečka z ČSSD.

Jednotlivé sekce jsou zaměřeny na streetovou část s jednoduchou plazzou, kde jsou menší překážky vhodné pro skateboarding. Další část skateparku je zaměřena na vyšší rádiusové překážky vhodné zejména pro kola, koloběžky atd., součástí je i minirampa.

Velikost překážek je volena tak, aby jejich obtížnost byla stupňována od těch jednoduchých až po ty obtížnější. Nový skatepark, jehož součástí bude i mobiliář, tak bude splňovat všechny požadavky na pořádání závodů té nejvyšší úrovně.

Starému skateparku v Náchodě "odzvonilo", vyroste nový
autor: baj | zdroj: MěÚ Náchod
Spustit audio

Související