Masové kuličky v kari omáčce 19.4.2008
Suroviny:
400 g mletého masa, 1 cibule, 1 rohlík, 1 vejce, 2 lžíce bílého jogurtu, kari koření, mletý pepř, sůl, hladká mouka, olej, česnek, 2 dcl vývaru nebo vody, 200 ml smetany, 2 lžíce madlí
Postup:
Rohlík nakrájíme na plátky, zvlhčíme vodou, promneme a dobře promícháme s masem, kouskem drobně nakrájené cibule, vejcem, jogurtem, pepřem, solí a dvěma lžícemi hladké mouky.
Ze směsi tvoříme kuličky, vložíme je na rozehřátý olej, krátce opečeme po všech stranách a vyjmeme.
Na oleji zpěníme drobně nakrájenou cibuli, přidáme česnek nakrájený na plátky, osmahneme, přidáme kari koření, zalijeme vývarem nebo vodou a uvedeme do varu.
Přidáme zpět kuličky a dusíme 10 až 15 minut. Kuličky vyjmeme a uložíme na teplé místo. Do šťávy vmícháme smetanu rozšlehanou s jednou lžicí mouky a vše krátce povaříme.
Oloupané mandle vsypeme do vařící vody a vaříme 40 vteřin. Scedíme, propláchneme studenou vodou a mandle přidáme do omáčky společně s masovými kuličkami. Dochutíme kari kořením a solí a krátce podusíme. Podáváme s těstovinami.
Vaříme s Habadějem v sobotu 19.4.2008 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.