Maso s hermelínem 10.10.2009
Suroviny:
1 kg vepřového masa - kýty, Hermelín - 120-150 g, 1 cibule, 150 g smetany na vaření, 100 ml bílého vína
Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno, do hlubšího kastrolu dáme máslo a cibuli nechám zesklovatět. Kýtu nakrájíme na malé kostky a vložíme na cibuli - orestujeme, podle potřeby podléváme.
Přilijeme bílé víno a pod pokličkou dusíme 15 - 20 minut. Ke konci vaření rozkrájíme hermelín na trojúhelníčky, zalijeme smetanou a promícháme. Když je maso hotové, přilijeme hermelínovou směs a na mírném ohni povaříme, zlehka promícháme, aby se šťáva z masa a smetana spojily.
Příloha: vařené nebo americké brambory
Vaříme s Habadějem v sobotu 10.10.2009 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.