Maso s hermelínem 10.10.2009

Suroviny:
1 kg vepřového masa - kýty, Hermelín - 120-150 g, 1 cibule, 150 g smetany na vaření, 100 ml bílého vína

Postup:
Cibuli nakrájíme nadrobno, do hlubšího kastrolu dáme máslo a cibuli nechám zesklovatět. Kýtu nakrájíme na malé kostky a vložíme na cibuli - orestujeme, podle potřeby podléváme.
Přilijeme bílé víno a pod pokličkou dusíme 15 - 20 minut. Ke konci vaření rozkrájíme hermelín na trojúhelníčky, zalijeme smetanou a promícháme. Když je maso hotové, přilijeme hermelínovou směs a na mírném ohni povaříme, zlehka promícháme, aby se šťáva z masa a smetana spojily.
Příloha: vařené nebo americké brambory

Vaříme s Habadějem v sobotu 10.10.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.