Maraton vědy v Hradci Králové nabízí možnost nahlédnout vědcům pod ruce, přednášky i workshopy

15. květen 2024 08:34

Druhý ročník Maratonu vědy, akce kterou pořádá Fakultní nemocnice Hradec Králové společně s Lékařskou fakultou UK v Hradci Králové, nabídne zájemcům sérii přednášek a prakticky zaměřených workshopů. Akce se uskuteční 16. května 2024 ve Výukovém centru LF HK v areálu fakultní nemocnice.

Čtěte také

„Maraton vědy nabízí unikátní možnost nahlédnout do oblasti vědy. Mladým výzkumníkům také umožní získat inspiraci pro jejich práci od zkušenějších kolegů, přibližuje nové možnosti spolupráce a také nabízí vzájemné setkání a výměnu zkušeností odborníků v oblasti vědy," uvedl ředitel Fakultní nemocnice Hradec Králové, MUDr. Aleš Herman, Ph.D.

Čtěte také

Program akce nabídne sérii přednášek, například o zahraničních vědecko-výzkumných stážích nebo o vědě v chirurgických oborech. Pozvání přijali i odborníci z TECUMED, IKEM, Caelestinus nebo FN Plzeň. Odpolední část programu nabídne šest odborných workshopů, věnovány budou například přípravě publikace nebo grantové přihlášky či ochraně duševního vlastnictví.

Program celé akce zakončí stejně jako v loňském roce běh na 4,2 kilometru. Zájemci najdou kompletní program akce včetně dalších informací na www.maratonvedy.cz.

autoři: Jakub Sochor , baj
Spustit audio

Související