Losos 16/1/2010

Suroviny:
chlazený losos
sůl
olej
máslo
šafrán
lístky šalvěje
řapíkatý celer
citrón
pekanové ořechy
med

Postup:
Lososa osolíme, okořeníme šafránem, přidáme lístky šalvěje a pokrájený řapíkatý celer a opékáme na oleji a másle. Na talíři zdobíme porce lososa kolečkem citrónu, pekanovým ořechem a medem.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.