Kuřecí prsa v medové omáčce 6.10.2007
Suroviny:
4 kuřecí prsa bez kůže, 2 mrkve, 1 velká cibule, kousek cukety, šťáva z pomeranče, šťáva z citronu, med, hořčice, česnek, 2 lžíce strouhaného čerstvého zázvoru, sůl, pepř, olej
Postup: Osolená kuřecí prsa osmahneme na pánvi. Vyjmeme na teplý talíř. Na oleji orestujeme pokrájenou mrkev, cibuli a cuketu. Zeleninu vložíme do malého pekáčku, přidáme opečené maso a zalijeme připravenou zálivkou ze šťávy pomeranče, citrónu, medu, hořčice, česneku, strouhaného zázvoru a pepře. Celé necháme zapéct v troubě.
Příloha: vařené brambory nebo rýže.
Vaříme s Habadějem v sobotu 6.10.2007 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor
3x Karel Klostermann
Komplet obsahuje dva šumavské romány Ze světa lesních samot, V ráji šumavském a povídkový soubor Mrtví se nevracejí z pera klasika české literatury Karla Klostermanna (1848 - 1923), který tomuto kraji zasvětil celé své dílo.