Kuře v jednom hrnci 28.03.2009 (Milada Jeriová, Vrchlabí)

Suroviny:
2 cibule, 2 žluté papriky, 2 zelené papriky, 2 červené papriky, 2 rajčata, popř. feferonka, 2 paličky česneku (celé stroužky!!!) - komu česnek vadí, tak ho vynechá, ale není to ono, 5 kuliček nového koření, 5 kuliček pepře, 2 bobkové listy, kuře, brambory

Postup:
Do většího hrnce, nebo hlubší pánve (podle toho, kde budeme vařit, zda na hořáku nebo v troubě) nakrájíme na větší kusy zeleninu, navrch posadíme čtvrtky osoleného kuřete, mírně podlijeme vodou a zakryté dusíme téměř doměkka. Občas můžeme kuře přelít šťávou ze zeleniny.
Pak podle počtu strávníků přidáme k masu a zelenině brambory. Starší oloupané, nové brambory dobře omyté ve slupce. Menší necháme celé, větší rozkrojíme. Dusíme do změknutí.
Na talíř přiměřeně rozdělíme porce kuřete, brambor a zeleniny (leča).
Pokud chceme mít kuře zlatavé, ke konci pečení pekáč odkryjeme a dáme na chvíli do trouby.

Vaříme s Habadějem v sobotu 28.3.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.