Kuře v hořčicové omáčce se sýrem 23.9.2006
Suroviny:
1 kuře, 50 g tvrdého sýra, 2 dl bílého vína, 3 lžíce hořčice, 2,5 dl smetany, olej, sůl, mletý černý pepř, mletá sladká paprika, strouhanka.
Postup:
Kuře opláchneme, osušíme a naporcujeme. /Menší kousky./
Kuře opečeme na rozehřátém oleji, osolíme, opepříme, poprášíme paprikou, podlijeme vařící vodou a přikryté dusíme.
Měkké maso vyjmeme. Do vypečené šťávy přidáme nastrouhaný sýr /může být i tavený/ a mícháme, dokud se nerozpustí.
Potom přidáme smetanu s vínem a hořčicí a povaříme.
Vše pak nalijeme na kuře, posypeme strouhankou a zapečeme v troubě.
Příloha: vařené nebo opečené brambory.
Vaříme s Habadějem v sobotu 23.9.2006 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka