Kuře po hanácku 24.10.2009

Suroviny:
1 větší kuře, 1 lžička koření na kuře (nebo sůl, pepř a paprika), 1cibule, 2 rajčata, 1 červená a 1 zelená paprika, 1/2 kg brambor, 1/8 másla, olej, šlehačka a petrželka

Postup:
Kuře naporcujeme (na 6 dílů), okořeníme kořením na kuře nebo použijeme sůl, pepř a papriku.
Část másla rozehřejeme s olejem a porce kuřete osmahneme z obou stran dočervena. Měkké maso vyjmeme a na tuk vhodíme nadrobno nakrájenou cibuli, na proužky nakrájené papriky, chvíli je opečeme a pak přidáme pokrájená rajčata. Předem uvařené, oloupané a vychladlé brambory pokrájíme na silnější plátky a vyložíme jimi dno vymaštěného pekáčku. Osolíme a posypeme drceným kmínem. Na brambory rozložíme částečně vykostěné kuřecí maso, přelijeme je rozdušenými paprikami s cibulí a rajčaty, vše zalijeme šlehačkou, vložíme do trouby, přikryjeme alobalem a pečeme. Po chvíli pekáč odkryjeme a ještě pečeme asi 40 minut. Povrch zezlátne a brambory se zespodu opečou.

Vaříme s Habadějem v sobotu 24.10.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.