Kuře na zelenině 13.2.2010
Suroviny:
1 kuře, 2 cibule, 2 rajčata, 2 mrkve, 1/2 celeru, 1 petržel, sádlo nebo olej, mletá paprika, 50 gramů sušených hub, hladká mouka, sůl
Postup:
Všechnu zeleninu omyjeme a nakrájíme na plátky, cibuli nakrájíme na kolečka. V hrnci si rozpálíme sádlo nebo olej a zeleninu na něm osmahneme. Pak přidáme porce kuřete. Maso ještě chvíli pečeme, pak zasypeme lžící mleté papriky, zalijeme trochou osolené vody a dusíme pod pokličkou doměkka. Souběžně s kuřetem si uvaříme houby. Když je kuře skoro hotové, přidáme k němu uvařené houby i s vývarem, sundáme pokličku a vše ještě chvíli dusíme. Pak kuře vyndáme, zahustíme omáčku moukou rozšlehanou v troše vody, chvíli povaříme, vrátíme kuře a necháme v teple pod pokličkou dojít.
Vaříme s Habadějem v sobotu 13.2.2010 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka