Kuře na rajčatech a cibuli 30.8.2008

Suroviny:
3 stroužky česneku, 2 lžíce oleje, 250 g drobné cibule, kuřecí stehna, sůl, pepř, 4 lžíce másla, 1 lžička cukru, 10 menších rajčat, 10 černých vypeckovaných oliv, 250 ml drůběžího vývaru, troška rozmarýnu

Postup:
Česnek oloupeme, prolisujeme a přidáme dvě lžíce oleje. Kuřecí stehna osolíme a potřeme česnekovým olejem. Oloupeme všechnu cibuli. V pekáči rozpustíme máslo a ze všech stran opečeme kousky kuřete /dorůžova/. Maso vyjmeme a necháme v teple. Do výpeku nasypeme celé cibulky, posypeme je cukrem a necháme 10 minut dusit. Potom vrátíme zpět maso. Troubu rozpálíme na 200 stupňů Celsia. Rajčata spaříme a sloupneme a spolu s olivami je přidáme k masu. Nakonec promneme v dlani rozmarýn. Posypeme maso, osolíme, opepříme a zalijeme horkým vývarem. Pekáč zakryjeme poklicí a dáme do trouby na 40 minut dusit. Jako příloha jsou nejlepší vařené brambory nebo celozrnné pečivo.

Vaříme s Habadějem v sobotu 30.8.2008 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ