Krůtí omáčka 5.6.2004
Suroviny:
800 g krůtích prsíček /vykostěných/, 2 střední pórky, 200 g čerstvých žampionů, 1 hovězí masox, špetka bazalky, sůl, 20 ml vody na zahuštění, 50 g hladké mouky.
2 bobkové listy + 4 kuličky nového koření + 6 kuliček celého pepře - vše dáme do plátýnka a ovážeme nití.
Postup:
Maso vložíme do hrnce, podlijeme vodou, osolíme, vložíme plátýnko s kořením a vaříme doměkka. Maso s kořením vyjmeme a necháme vychladnout.
Do vývaru dáme masox, omyté a pokrájené pórky, očištěné, omyté a pokrájené žampiony. Zasypeme bazalkou a vaříme doměkka.
Zahustíme moukou rozmíchanou ve vodě. Maso pokrájíme, vmícháme do omáčky a prohřejeme. Dochutíme solí a můžeme podávat.
Jako příloha se hodí rýže.
Vaříme s Habadějem v sobotu 5.6.2004 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Závěr příběhu staré Karviné, který měl zůstat pod zemí
Karin Lednická, spisovatelka

Šikmý kostel 3
Románová kronika ztraceného města - léta 1945–1961. Karin Lednická předkládá do značné míry převratný, dosavadní paradigma měnící obraz hornického regionu, jehož zahlazenou historii stále překrývá tlustá vrstva mýtů a zakořeněných stereotypů o „černé zemi a rudém kraji“.