Krůtí guláš se zelím 19.09.2009
Suroviny:
250 g krůtích prsou, 450 g kysaného zelí, cibuli, jablko, lžíce olivového oleje, lžička sladké mleté papriky, 100 ml zeleninového vývaru, brambora, 100 ml kysané smetany, sůl, mletý pepř, zelená a červená paprika, máslo a petrželová nať
Postup:
Kysané zelí pokrájíme, cibuli oloupeme a nakrájíme na kostičky.
Jablko oloupeme, odstraníme jádřinec a nakrájíme na kostičky. Na rozpáleném oleji lehce orestujeme nakrájenou cibuli, přidáme mletou papriku, kysané zelí a nakrájené jablko. Zalijeme vývarem, promícháme a dusíme asi 20 minut pod pokličkou.
Zatím si oloupeme a omyjeme bramboru, jemně ji nastrouháme a zamícháme do zelí. Přidáme zakysanou smetanu, osolíme, opepříme, promícháme a znovu přivedeme do varu.
Vaříme s Habadějem v sobotu 19.09.2009 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka
Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.