Krkovička nadivoko 6.6.2009

Suroviny:
4 plátky z krkovičky, 250 g sýra mascarpone, 2 menší cibule, 2 jablka, 250 g žampiónů, 3 rajčata, 1 lžíce sušeného tymiánu, sůl, pepř, vývar

Postup:
Plátky z krkovičky lehce naklepeme, osolíme, opepříme a vložíme do rozpáleného oleje. Zprudka opečeme z obou stran. Pak přilijeme vývar a dusíme.
Cibuli a oloupaná jablka nakrájíme na kostičky. Na pánvi osmahneme nejprve cibuli a pak přidáme jablka - mícháme.
Obojí přidáme k masu.
Na pánev nalijeme olej, přidáme na plátky nakrájené žampióny, přidáme mascarpone, nakrájená oloupaná rajčata a koření.
Mícháme a počkáme dokud se sýr nerozpustí (netrvá to dlouho).
Na talíře dáme plátek krkovice, na maso dáme jablka s cibulí a nakonec omáčku s mascarpone.

Příloha: rýže

Vaříme s Habadějem v sobotu 6.6.2009 v 11:10 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ