Kapusta pečená v alobalu 17.3.2007

Suroviny:
400 g kapusty, 200 g mletého vepřového masa, 100 g šunky, 50 g cibule, 80 g másla, 1 vejce, 250 ml masového vývaru, špetka pepře, sůl, sekaná petrželka, strouhanka, alobal.

Postup:
Listy očistíme, dáme vařit do osolené vody, vodu slijeme a listy necháme okapat. Pak z nich vykrojíme žebra.
Alobal omastíme máslem a na něj rozložíme hustě listy kapusty.
Maso smícháme s cibulí osmaženou na 40 ti gramech másla, s vejcem a dochutíme solí a kořením. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Masovou směsí potřeme listy kapusty a pak na ně položíme plátky šunky. Nakonec vše stočíme v podlouhlou balenku a zabalíme do alobalu. Dáme na pekáč, podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut v předem vyhřáté troubě. Hotový pokrm zbavíme alobalu a pokrájíme na řezy.

Příloha: brambory, bramborová kaše.

Vaříme s Habadějem v sobotu 17.3.2007 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.