Kapusta pečená v alobalu 17.3.2007
Suroviny:
400 g kapusty, 200 g mletého vepřového masa, 100 g šunky, 50 g cibule, 80 g másla, 1 vejce, 250 ml masového vývaru, špetka pepře, sůl, sekaná petrželka, strouhanka, alobal.
Postup:
Listy očistíme, dáme vařit do osolené vody, vodu slijeme a listy necháme okapat. Pak z nich vykrojíme žebra.
Alobal omastíme máslem a na něj rozložíme hustě listy kapusty.
Maso smícháme s cibulí osmaženou na 40 ti gramech másla, s vejcem a dochutíme solí a kořením. Podle potřeby zahustíme strouhankou.
Masovou směsí potřeme listy kapusty a pak na ně položíme plátky šunky. Nakonec vše stočíme v podlouhlou balenku a zabalíme do alobalu. Dáme na pekáč, podlijeme vývarem a pečeme asi 45 minut v předem vyhřáté troubě. Hotový pokrm zbavíme alobalu a pokrájíme na řezy.
Příloha: brambory, bramborová kaše.
Vaříme s Habadějem v sobotu 17.3.2007 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.