Kapr na rajčatové šťávě 30.9.2006

Suroviny:
4 porce kapra, 100 g čerstvých hub nebo žampiónů, 500 g rajčat, 100 g oleje, 50 g másla, 1 cibule, 1 citrón, 1 dl bílého vína, 100 g paprik, 1 stroužek česneku, pepř a sůl.

Postup:
Porce kapra osolíme, opepříme a na oleji z obou stran krátce opečeme. Zvlášť podusíme na kolečka pokrájená spařená rajčata, která pak prolisujeme. Do vypečené šťávy z rybího masa dáme drobně nakrájenou cibuli, osmahneme ji, přidáme plátky hub, papriku pokrájenou na nudličky, připravenou podušenou rajčatovou dužinu a směs zalijeme bílým vínem.
Ochutíme utřeným česnekem a citrónovou šťávou. krátce podusíme.
Připravené porce kapra vložíme do tukem vymazané zapékací mísy, přelijeme směsí, pokapeme rozpuštěným máslem a dáme dodusit do trouby.

Příloha: brambory.

Vaříme s Habadějem v sobotu 30.9.2006 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.