Kachna nadivoko 28.1.2006
Suroviny:
1 kachna, sůl, 60 g slaniny, 100 g cibule, divoké koření 3 jalovčinky, vývar, 2 lžíce hladké mouky, špetka cukru, 1/8 l červeného přírodního vína, šťáva z poloviny citronu.
Postup:
Kachnu osolíme, protkneme částí slaniny a vložíme do pekáče, vněmž jsme na zbylé slanině zpěnili nadrobno nakrájenou cibuli.
Koření utlučeme nebo umeleme a prosijeme na kachnu, podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Potom maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme zředěným vývarem a povaříme, až se tuk oddělí od šťávy.
Dochutíme cukrem, červeným vínem a citronovou šťávou.
Podáváme s houskovým knedlíkem a červeným zelím.
Vaříme s Habadějem v sobotu 28.1.2006 v 11:15 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka