Kachna nadivoko 28.1.2006

Suroviny:
1 kachna, sůl, 60 g slaniny, 100 g cibule, divoké koření 3 jalovčinky, vývar, 2 lžíce hladké mouky, špetka cukru, 1/8 l červeného přírodního vína, šťáva z poloviny citronu.

Postup:
Kachnu osolíme, protkneme částí slaniny a vložíme do pekáče, vněmž jsme na zbylé slanině zpěnili nadrobno nakrájenou cibuli.
Koření utlučeme nebo umeleme a prosijeme na kachnu, podlijeme vývarem a pečeme v troubě doměkka. Potom maso vyjmeme, šťávu zaprášíme moukou, zasmahneme zředěným vývarem a povaříme, až se tuk oddělí od šťávy.
Dochutíme cukrem, červeným vínem a citronovou šťávou.
Podáváme s houskovým knedlíkem a červeným zelím.

Vaříme s Habadějem v sobotu 28.1.2006 v 11:15 hodin.

DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Lidský faktor jsem znal jako knížku, ale teprve s rozhlasovým zpracováním jsem ho dokonale pochopil...

Robert Tamchyna, redaktor a moderátor Českého rozhlasu Dvojka

Lidský faktor

Lidský faktor

Koupit

Točili jsme zajímavý příběh. Osoby, které jsme hráli, se ocitaly ve vypjatých životních situacích, vzrušující práce pro herce a režiséra. Během dalšího měsíce jsme Jiří a já odehrané repliky svých rolí žili. Fantasmagorické situace posledního dílu příběhu se staly naší konkrétní každodenností. V srpnu Jiří Adamíra zemřel. Lidský faktor byla naše poslední společná práce.“ Hana Maciuchová