Jaké novinky pro vás chystají lyžařské areály v Orlických horách?

10. říjen 2015

Lyžařská centra v celé zemi se už naplno připravují na zimní sezónu. Jinak tomu není ani v Orlických horách - tam se sjezdaři mohou těšit třeba na širší sjezdovky, nové služby, ale také dochází ke spojování skiareálů. Někde pak chystají mírné zdražení permanentek, jinde se pak ceny za lyžování měnit nebudou.

Především na rozšíření sjezdovek se zaměřili v Říčkách - novinky popisuje za skiareál Petr Kánský: "Do komfortní šíře dostáváme modrou sjezdovku včetně dolního oblouku, kde závěrečná prudká pasáž nesplňuje parametry modré sjezdovky je to prudší. Takže děláme objezdný oblouk. Červenou sjezdovku rozšiřujeme v určitých partiích na dvojnásobnou šířku."

V Říčkách navíc přemístí a zmodernizují lyžařskou školku a zavedou bezkontaktní permanentky.

Čtěte také

V Deštném pak čekají změny návštěvníky v areálu Marta II - vykáceli tam část lesa a rozšířili jednu ze sjezdovek a také snowpark, říká šéf areálu Petr Prouza: "Vyrostlo tady velké dopadiště z hlíny. Takže už od začátku sezóny bychom měli mít hlavní skok postavený. To je hlavně pro návštěvníky snowparku dobrá zprába."

K velkým změnám pak dochází na východě Orlických hor

Ve východní části Orlických hor pokračuje spojování areálů na úbočích Bukové Hory - tedy v Čenkovicích a v Červené vodě - vysvětluje ředitel skiresortu Buková hora Radek Procházka: "Největší novinkou je dokoupení dvou sjezdovek od města Svitavy. To znamená, že celková kapacita přepravních zařízení se nám posunula na 7 200 osob za hodinu. A nabídka modrých, tedy rodinných sjezdovek, se přehoupla přes 8 kilometrů."

Červená sjezdovka Sněžník B je dlouhá 1600 metrů

Nový vlek by pak mohl vyrůst na opačné straně pohoří v Olešnici.

Radko Hartman by ho rád ve svém areálu postavil ještě do začátku zimy: "Jednalo by se o jednokotvový vlek, na druhé straně co je stávající dvoukotvový. A chceme ještě rozšířit zasněžování".

Ceny lyžování by se v jednotlivých areálech příliš měnit neměly - někde zůstanou stejné jako loni, jinde počítají se zražením o několik procent.

Spustit audio