Jak sbalit roládu, aby držela srolovaná
Snažíte se připravit krásnou roládu, ale neustále se vám rozpadá? Vyzkoušejte způsob řezníka Františka Kšány.
V řeznictví se dá koupit síťka – plastová roura. Roládu sbalíme a dáme do síťky. Stačí rukama roztáhnout síťku a shora pomalu vsunout sbalené ochucené maso. Roládu pomažte olejem. Pokud nemáte k dispozici síťku, obalte vše provázkem a utáhněte, aby se maso nerozložilo.
František Kšána
Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.
Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.
Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.