Jak na chutnější a šťavnatější maso? Osvědčené tipy na přípravu i uchování přináší Babské rady
Pach králičího masa může někomu vadit, překrýt se dá přidáním čerstvé nebo sušené šalvěje či rozmarýnu. Kuřecímu masu k lepší chuti prospěje to, že ho necháme před tepelnou úpravou odležet v takzvané suché marinádě, tedy směsi koření a sušených bylinek.
Když rozmrazujeme drůbež, je dobré to dělat pozvolna v lednici. Při rychlém rozmrazování pustí maso šťávu a zůstane velmi suché.
Dietnější přípravou masa je to, že ho zabalíme do pečicího papíru nebo alobalu a pečeme ve vlastní šťávě, bez přidání tuku.
Vyzkoušet můžete i následující vychytávku: nakrájíte cibuli na malé kousky a prolisujete ji lisem na česnek, touto směsí potřete před pečením maso. Bude potom chutné a aromatické. Pokud není k dispozici lednička a potřebujete maso uchovat čerstvé, obložte ho cibulí a zabalte do utěrky namočené v octu.
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Starosvětské příběhy lesníků z časů, kdy se na Šumavě ještě žilo podle staletých tradic.
Václav Žmolík, moderátor


Zmizelá osada
Dramatický příběh viny a trestu odehrávající se v hlubokých lesích nenávratně zmizelé staré Šumavy, několik let po ničivém polomu z roku 1870.