Jahodová marmeláda bez cukru 13/6/2009
Suroviny:
1 kg jahod
50 ml datlového sirupu
2 - 3 lžičky agaru
Postup:
Jahody podlijeme malým množstvím vody a vaříme asi 15 minut. Přidáme sirup a předem namočený a povařený agar a ještě krátce povaříme. Hotovou marmeládu naplníme do skleniček a sterilujeme.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor
Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.