I pamětnice prezidenta Masaryka sportovaly v Havlovicích na Olympiádě pro starší a dříve narozené

4. září 2020

V Havlovicích na Trutnovsku se uskutečnil 12. ročník Olympiády pro starší a dříve narozené. Oblíbenou sportovně - společenskou akci uspořádaly Místní akční skupina (MAS) Království - Jestřebí hory, o.p.s. a Tělovýchovná jednota Sokol Havlovice. Dvě stovky účastníků z území MAS změřily síly v tradičních i nevšedních disciplínách, olympijské boje zpestřil doprovodný program. 

Čtěte také

Za ideálního počasí vše odstartovaly proslovy starostů zúčastněných obcí a česká hymna.

Soutěžilo se ve skoku dalekém, minigolfu nebo v hodu paličkou a válečkem na cíl. Nejstarší účastnice se narodily na počátku třicátých let minulého století!

Mezi nejpočetnější olympijské výpravy patřila ta z Pilníkova.

Čtěte také

Během Olympiády pro starší a dříve narozené probíhalo v dějišti akce i pozorování Slunce, které zajistili úpičtí hvězdáři. Zájemci si také mohli vyzkoušet jízdu na elektrokolech, která byla k zapůjčení. Originální kulturní vložku obstaraly Boubelky z Mezilečí.

Účastníci narození do roku 1955 si kromě sportování našli čas i na posezení a popovídání. Spousta z nich si domů odnášela také ceny od sponzorů. Drobné občerstvení měli olympionici zdarma. Se zajištěním akce pomohli žáci z Havlovic a také úpičtí gymnazisté.

V Havlovicích na Trutnovsku se uskutečnil 12. ročník Olympiády pro starší a dříve narozené
autor: baj | zdroje: Místní akční skupina Království - Jestřebí hory , o.p.s.
Spustit audio

Související

E-shop Českého rozhlasu

Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?

Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka

jak_klara_obratila_na web.jpg

Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama

Koupit

Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.