Houby na grilu dle Ivana Vodochodského: Hit pro vegetariány, masožravce i milovníky asijské kuchyně

Pro grilování se hodí spíš mladší houby, ne hřibovité, ty mají konzistenci, která se trochu roztéká. Dobré jsou malé žampiony nebo velké žampiony portobello, které přímo vyzývají k naplnění. 

Další houby, které jsou na gril parádní:

  • hlíva ústřičná
  • houby šitaké
  • mladé bedly (ty jsou výborné jen s kmínem a máslíčkem)
  • žampiony pečárky
  • syrovinky

Kdo si chce vyhrát, může houby naplnit.

Vegetariánská náplň

Rozsekejte nožičky z hub, přidejte trošku cibulky, nějakou bylinku, vajíčko nebo sýr. Fantazii se meze nekladou.

Masová náplň

Masožravci můžou naplnit houby směsí mletého masa, drůbežího nebo vepřového, a dochutit podle libosti.

Po asijsku

Rozsejte nožičky, přidejte nasekané kuřecí maso, sojovku, zázvor, česnek, chilli a vše smíchejte. Získáte asijskou nádivku podobnou jako knedlíčky dim sum.

LÉTO NA GRILU

Po celé léto se věnujeme grilování. Soutěžte s námi v naší velké letní soutěži Léto na grilu a vyhrajte zahradní gril!
Dozvíte se o druzích grilů a jejich údržbě, prozradíme základní pravidla grilování i nejčastější chyby. Nechybějí ani recepty, marinády nebo grilovací omáčky.

Kompletní pravidla >>

Ivan Vodochodský

Patrik Rozehnal a Ivan Vodochodský

Narodil se v Praze-Krči jako prvorozený syn sládka pražského nuselského pivovaru. Nastoupil do učení na číšníka do věhlasného hotelu Alcron. Po půl roce ho přeřadili na kuchaře. Vyučil se, hotelovou školu dodělal, a stal se z něj odborník na studenou a mezinárodní kuchyni.

Po revoluci pracoval jako vedoucí hotelu, posléze provozoval divadelní klub, kde se mu povedlo vytvořit originální malou scénu s vinárnou. Později moderoval pořad "Mňam aneb Prima vařečka". Podobně vařil i na TV Nova nebo v rádiu Frekvence 1. V posledních letech zúročil najedené zkušenosti a stal se respektovaným gastronomickým odborníkem a poradcem.

autoři: Patrik Rozehnal , djo