Houbová čalamáda 9/9/2006

Suroviny:
1,8 kg hub
1 kg cibule
1 kg paprik
15 dkg cukru
čtvrt litru oleje
1 kečup

Nálev:
2 dl octa
2 dl vody
bobkový list
3 hřebíčky
3 kuličky pepře
5 kuliček nového koření
3 dkg soli
nebo můžeme použít nálev z DEKA

Postup:
Houby pokrájíme na kousky, cibuli na kolečka a papriky na nudličky, přidáme olej a kečup, promícháme a dáme do skleniček. Houby zalijeme nálevem a sterilujeme 15 minut při 80 stupních Celsia.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!

Jan Rosák, moderátor

slovo_nad_zlato.jpg

Slovo nad zlato

Koupit

Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.