Herci Vanda Hybnerová a Jan Maxián jsou Na větvi s Halinou

10. únor 2018

Český rozhlas Hradec Králové uvádí talkshow Haliny Pawlowské a jejích hostů "Na větvi s Halinou". Každé druhé pondělí v měsíci v přímém přenosu ze sálu Romantika Spa Resortu Tree od Life (Strom života) Lázní Bělohrad, vždy od 18. hodin. V pondělí 13. února 2018 byli hosty pořadu herci Vanda Hybnerová a Jan Maxián. 

Herečka Vanda Hybnerová je dcerou herce, mima a divadelního pedagoga Borise Hybnera.

Absolvovala pražskou jazykovou základní školu v Ostrovní ulici. Vystudovala fotografii na grafické škole a herectví na pražské DAMU.

Přibližně 7 let hrála v Divadle Labyrint a hostovala v celé řadě dalších pražských divadel. Nyní hostuje v činoherním souboru Divadla Komedie, v Dejvickém divadle a Stavovském divadle (scéna Národního divadla).

03372508.jpeg

V roce 2004 získala Cena Thálie za postavu Catherine ve hře Důkaz v Divadle v Řeznické. V 2005 byla nominána na Cenu Alfréda Radoka za postavu Petry v Fassbinderově hře Hořké slzy Petry von Kantové.

Jako filmová a televizní herečka hrála postavu Renaty ve filmu Stříbrná vůně mrazu, ve filmu Štěstí, v televizním seriálu Ordinace v Růžové zahradě si zahrála postavu Terezy, ve filmu Divoké včely to byla postava Jany.

Jejím hereckým snem je zahrát si s Johny Deppem.

Věnuje se také dabingu - ve filmu Holky to chtěj taky namluvila Julii, v Kluci to taky chtěj - a pořád namluvila postavu Sylvy.

Herec, dabér a hudebník Jan Maxián pochází z umělecké rodiny. Jeho otec, František Maxián ml., je profesor klavíru, jeho matka je houslistka a violistka, dědeček František Maxián byl český klavírista a pedagog.

Přes pěvecký sbor se již v dětství dostal k dabingu, v roce 2004 absolvoval na Pražské konzervatoři hudebně-dramatický obor. Divadelní dráha začíná v roce 2003 za studia konzervatoře spoluprací s Východočeským divadlem Pardubice, kde hraje jako host i v současné době.

V letech 2009 až 2011 hrál Martina, jednu z hlavních postav lyrikálu Kudykam. V divadle Kalich hraje v hudební komedii Je úchvatná a v muzikálech Tajemství a Jack Rozparovač. Je spoluautorem hudby a alternuje ve dvou hrách divadelního souboru Cirk La Putyka a v divadle La Fabrika.

Jan Maxián

Jeho filmografie začíná v roce 1991, kde hrál osmiletého Mozarta ve filmu Variácie slávy, dále hrál ve filmech Řád saténových mašlí, Vražda kočky domácí a Rytmus v patách a v seriálu Světla pasáže a Vyprávěj. Namluvil rovněž role ve filmech Kvaska, Ztracený princ a Bathory.

Spolupracoval s řadou kapel, v současné době je klávesistou a zpěvákem skupiny Nightwork.

Svůj hlas propůjčil v dabingu hercům jako jsou Elijah Wood, Tobey Maguire, Robert Pattinson a Chris Hemsworth nebo řadě animovaných postav jako je titulní postava seriálu Spongebob v kalhotách nebo Mort z filmové série Madagaskar a seriálu Tučňáci z Madagaskaru.

Halina Pawlowská se podepisuje na stěnu v radiokavárně Českého rozhlasu Hradec Králové

V talkshow "Na větvi s Halinou" přivítá vždy Halina Pawlowská dva hosty. Součástí pořadu bude také živý hudební doprovod.

Vstupenky je možné si zamluvit v recepci hotelu Tree od Life Lázní Bělohrad na telefonu 493 767 100.

Zažijte neopakovatelnou atmosféru přímo v sále spolu s námi. Těšíme se na vás u rozhlasového přijímače nebo přímo v Lázních Bělohrad.


Zvětšit mapu

Spustit audio