Festival Rock for People se v areálu hradeckého letiště těší na desetitisíce návštěvníků

4. červenec 2018 08:58

Hradec Králové hostí v těchto dnech hudební fanoušky - své brány po roce znovu otevírá festival Rock for People. Do areálu letiště se chystají tisíce návštěvníků. Ti, kteří přijedou autem musí i letos například počítat s tím, že mimo vyhrazená místa v blízkosti areálu prakticky nebudou mít šanci zaparkovat. 

S komplikacemi na příjezdu a s možným zdržením musí počítat ti, kteří se do Hradce Králové chystají autem od východu - kvůli opravám je omezený provoz na křižovatce městského okruhu a Brněnské ulice.

VIDEO: Jak se jezdí autem přes Hradec Králové od 2. července? Projeďte si objízdné trasy

Projeďte si objízdné trasy při opravě okružní křižovatky Brněnská v Hradci Králové

Práce při opravě okružní křižovatky Brněnská začaly 2. července a odklonem jezdí osobní auta. Nákladní a hromadná doprava projíždí stavbou.

Pokud jde o parkování, je možné si u pořadatelů zaplatit parkování na vyhrazených místech nebo v kempech, parkovné je od 200 korun za jeden až po 400 korun za všechny tři dny.

Podle Ondřeje Moravčíka z krajského ředitelství policie pak stejně jako v minulých letech ti, kteří přijedou na festival autem, nejspíš mimo oficiální parkoviště v blízkosti letiště místo nenajdou: „Tam je parkování samozřejmě velmi problematické. Ať už z toho důvodu, že tam nejsou vyhrazená parkoviště, tudíž by se tam stát vůbec nemělo. A nebo jsou tam místa, kde lidé zaparkovat mohou, ale těch je tam velmi málo.. A tím pádem jsou většinou okamžitě zaplněná."

Na festivalu Rock for People vystoupila i hvězda slovenské hudební scény Richard Müller

Policisté na příjezdových cestách k letišti také na některých místech omezí rychlost, říká Ondřej Moravčík a vyzývá řidiče k ohleduplnosti: „Na vybraných úsecích dojde ke snížení rychlosti. A je to právě z toho důvodu, aby nedošlo k ohrožení chodců. Je nutné očekávat zvýšenou koncentraci návštěvníků v okolí festivalu a současně i na trasách vedoucích jak z centra města, tak například od hlavného nádraží právě do areálu na letišti."

Čtěte takéRock for People

Přesné množství chodců se stejně jako množství návštěvníků festivalu nedá odhadnout, podle hlavního pořadatele Michala Thomese to ale i díky příznivému počasí už dnes budou tisíce lidí: „Podle předpovědi to vypadá, že by mělo hezké počasí vydržet po celý festival, takže doufáme, že se nic nezmění. Ve středu to bude takový rozjezdový den, to si myslím, že tady v areálu bude trošku méně lidí, než pak ve čtvrtek a v pátek. Možná třeba 15 tisíc. Ale ty hlavní dny budou tedy čtvrtek a pátek."

Areál se dnes, ve čtvrtek i v pátek otevírá v 11 hodin a jeho brány se pokaždé uzavřou o půl čtvrté ráno.

autoři: Milan Baják , lcz
Spustit audio

Související