Fanoušci umění pohybu nebo také parkouru se mohou těšit na nové tréninkové hřiště v Náchodě

28. únor 2020 14:23

I v letošním roce chystá město Náchod investice do dětských hřišť. Tím zřejmě nejzajímavějším bude nové tréninkové hřiště pro parkour v lokalitě na Roudném.

Náchodští radní na svém posledním jednání vybrali jako zhotovitele firmu Hřiště cz, s.r.o., z Brna.

Čtěte také

Ta na přelomu května a června vybuduje nové parkourové hřiště ve volně přístupném sportovním areálu, kde je již umístěna sestava na workout, posilovací venkovní stroje, kurt na tenis nebo volejbal s umělým povrchem a dětský koutek.

Areál využívají sportovci všech věkových kategorií včetně dětí z přilehlých mateřských školek.

„Půjde o první hřiště tohoto druhu v našem regionu. Reagujeme tak na poslední trendy a už dnes víme, že jej budou využívat děti navštěvující kroužky ve Středisku volného času Déčko, z dětského klubu HOPSÁČEK a všichni vyznavači tohoto sportu," uvedl místostarosta Náchoda Jan Čtvrtečka z ČSSD.

Parkour (někdy též le parkour a také jako zkratka PK) neboli l'art du déplacement (umění pohybu/umění přemístění) je druh pohybu francouzského původu, jejímž základem je schopnost dostat se z bodu A do bodu B efektivně, s co nejmenší spotřebou energie, hezky a účinně za použití vlastního těla, a to prostřednictvím akrobatických prvků, salt tzv. flipů, přeskoků apod. Muž provozující parkour je traceur, žena pak traceuse (někdy je možno se setkat s počeštěným výrazem traceurka).

Mapa umístění nového tréninkového hřiště v Náchodě
autor: baj | zdroj: Městský úřad Náchod
Spustit audio

Související