Dobruška staví sportovní halu za 100 milionů. Je to jedna z největších investic v historii města

13. duben 2021 09:53

V Dobrušce na Rychnovsku začala stavba sportovní haly za zhruba 100 milionů korun. Pro město s necelými sedmi tisícovkami obyvatel jde o jednu z největších investic v jeho historii. Nová hala pomůže třeba florbalistům, ti totiž zatím své domácí zápasy hrají desítky kilometrů od Dobrušky. Žádná místní hala totiž svými rozměry potřebám florbalu nevyhovuje.

„Hrajeme po okolních halách a konečně to vypadá, že si budeme moct zahrát v domácím prostředí v Dobrušce," říká předseda místního florbalového oddílu Jan Černý.

Čtěte také

V Dobrušce je podle něj 200 aktivních florbalistů. Trénovat ve městě v menších halách můžou, zápasy už ale, kromě těch nejmenších, musí hrát v okolí.
„Kostelec nad Orlicí je odtud asi 20 kilometrů a Rokytnice v Orlických horách potom 35 kilometrů."

To má samozřejmě k ideálu daleko. Jak pro rodiče, kteří chtějí při zápasech mládeže podpořit své děti, tak třeba i pro fanoušky týmů dospělých.
„Je to šílené. Naše ženy hrají už 5 let první ligu a když je nějaký zajímavý zápas, tak musíme vypravit autobus, jinak tam horko těžko fanoušky přitáhneme."

V Dobrušce na Rychnovsku začala stavba sportovní haly za zhruba 100 milionů korun

Ideální podmínky na trénink nebo zápasy nemají v Dobrušce ani zástupci dalších sportů. Teď už se ale blýská na lepší časy. Rozměry nové haly budou stačit pro drtivou většinu sportovních odvětví.

Čtěte také

„24 krát 44 metrů hrací plochy. Spolu s hledištěm pro 200 diváků. Výška haly bude 10 metrů, což není úplně obvyklé, ale v Dobrušce se hraje i badminton, který takovou výšku pro svoji činnost vyžaduje," popisuje parametry nové stavby nezávislý starosta Dobrušky Petr Lžičař.

Hotovo by podle něj mělo být za 13 měsíců.
„Pro město jde o vůbec největší investici za poslední desítky let."

Potřebných zhruba 100 milionů korun si město ušetřilo, radnice ale usiluje o dotace, které v ideálním případě pokryjí zhruba třetinu nákladů.

Spustit audio

Související