Do konce října potrvá třetí etapa oprav Gočárova okruhu v Hradci Králové. Město spraví i další ulice

28. červenec 2020 09:33

V Hradci Králové začínají tento týden rozsáhlé opravy silnic. Řidiči tak musí počítat se zdržením. Ředitelství silnic a dálnic začalo třetí etapu oprav na Gočárově okruhu v Hradci Králové. Práce potrvají do konce října. Rozsáhlá obnova silnice bude stát více než 26 milionů korun bez DPH. Město současně nechá opravit další ulice, kde bude omezený provoz do konce prázdnin.

Čtěte také

„V současné době se na místě na vozovce vyskytují především deformace svrchní části, vyjeté koleje, trhliny a výspravy," popisuje stav silnice v Okružní a Pilnáčkově ulici mluvčí Ředitelství silnic a dálnic Jan Rýdl.

Ty teď čeká celková obnova za více než 26 milionů korun.
„Na Gočárově okruhu v úseku od křižovatky Akademika Bedrny po křižovatku Tesla dojde k opravě povrchu vozovky a to kompletní obnovou živičného krytu, včetně sanací dle diagnostického průzkumu."

Práce na silnici a dopravní komplikace (ilustrační foto)

Opravy části městského okruhu potrvají do konce října. Do té doby musí řidiči počítat s omezením dopravy.
„Doprava bude svedena do jednoho jízdního pásu, kde bude zachován obousměrný provoz. V každém směru bude průjezdný jeden jízdní pruh. Zdržení lze očekávat hlavně během exponovaných časů, tedy ráno a pozdě odpoledne."

Čtěte také

Podle mluvčí hradeckého magistrátu Kateřiny Šmídové dělníci začali tento týden opravovat i Pražskou a Divišovu ulici.
„V pondělí 27. července začaly dvě opravy na dvou místních komunikacích. A to v ulici Pražská, kde omezení potrvá do konce prázdnin a jsou zde přesunuty zastávky MHD, konkrétně ZVÚ pro vybrané linky číslo 3, 16, 26, 53 a 54. Další oprava je v ulici Divišova, která potrvá do konce tohoto týdne."

Město za opravy obou ulic zaplatí dva milion korun bez DPH.

autoři: Eliška Horáková , baj
Spustit audio

Související