Do bramborové kaše přidejte bylinky, sýr nebo i kroupy. Ze zbytku můžete upéct bochánky
Bramborová kaše, to je strava naše! Na kaši jsou nejlepší brambory varného typu C, čím déle skladované, tím lépe, pozor však, ať nejsou naklíčené.
Kaše se dá povýšit i na samostatné jídlo, stačí, když do ní vmícháte nasekané bylinky nebo sýr, výborně chutná i s povařenými kroupami. S muškátovým oříškem coby ochucovadlem to nepřehánějte, aby kaše nebyla voňavá až příliš.
Někdo nedá dopustit na kaši našlehanou elektrickými metlami, ovšem zkušení kuchaři doporučují poctivou ruční práci – předejdete tak přešlehání – vmíchejte máslo a mléko šťouchadlem nebo vařečkou.
Pokud vám bramborová kaše zůstane jako zbytek, můžete ji zamrazit. Při rozmrazování ji pomalu ohřívejte na pánvičce, aby se z ní vypařila přebytečná voda. Dá se poté smíchat s kořením a zapéct v podobě malých bramborových bochánků, které dáte na plech s pečicím papírem. 10 minut před dopečením je zastrouhejte vaším oblíbeným sýrem.
Mohlo by vás zajímat
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Kdo jste vy? Klára, nebo učitel?
Tereza Kostková, moderátorka ČRo Dvojka


Jak Klára obrátila všechno vzhůru nohama
Knížka režiséra a herce Jakuba Nvoty v překladu Terezy Kostkové předkládá malým i velkým čtenářům dialogy malé Kláry a učitele o světě, který se dá vnímat docela jinak, než jak se píše v učebnicích.