Dětský bazén, slunící terasa, skluzavka i vířivka budou od července na plovárně v Nové Pace

9. červen 2018 10:15

V Nové Pace dělníci dokončují venkovní část bazénu. Podle radních bude stát 12 milionů korun. Lidé tam najdou dětský bazén, slunící terasu, skluzavku nebo například vířivku. Vedení Nové Paky chce venkovní část otevřít začátkem července a to i přesto, že ne vše bude u bazénu dokončené včas.

Venkovní část bazénu má být podle smlouvy hotova do konce června. Dělníci ale mají před sebou ještě hodně práce.

„Dorovnání terénu, dosypání různě k těm chodníčkům, k tomu technologickému objektu, domodelace terénu. A na závěr nějaký ten travní koberec," tvrdí místostarosta Pavel Bouchner ze sdružení Sportovci pro Novou Paku.

Dodává, že připravena už je veškerá vnitřní technologie a některé vodní atrakce: „V nerezi je umístěna skluzavka. Dodělávají se teď venkovní plochy. To znamená dodělávají se chodníčky, zámkové dlažby. Takže vše, co je v zemi a technologický objekt, to už je vše osazené."

Na skluzavce (ilustrační foto)

Obyvatelé Nové Paky se měli podle původních plánů užívat venkovní bazén už loni, ale město na jeho dostavbu nemělo dostatek peněz.

„To už nám nedávalo finančně. Ta stavba byla nějakých 100 milionů a mohli jsme to finančně navýšit do 30 procent finančních nákladů. A protože se tam objevily nějaké vícepráce a celé jsme to ještě předělávali, tak tam bylo nějaké navýšení a už jsme se nevešli do těch procent, co nám dovoluje zákon," vysvětluje Pavel Bouchner.

Děti u bazénu

Radní, tvrdí, že začátkem letních prázdnin venkovní část pro veřejnost konečně otevřou. Těšit se ale nemůžou na opalovaní na velké terase. Ta totiž zůstane uzavřena.

„Měla být taková slunící na tom technologickém objektu, kde je nějaké zábradlí s průhledným sklem. Ale musela se tam předělávat nějaká konstrukce a síla toho skla a už nám to není firma schopná vyrobit," dodává Pavel Bouchner.

Terasu by měli dělníci dokončit na podzim.

Spustit audio

Související