Cukroví se sádlem od M. Teichmanové 12/12/2009

Suroviny:
150 g vepřového sádla (škvařené)
150 g cukru moučka
160 g hladké mouky
60 g kakaa

Postup:
Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, necháme v chladu uležet. Tvarujeme kuličky o průměru cca 1,5 cm. Kuličky klademe na pečící papír a doprostřed každé můžeme vmáčknout oříšek. Kuličky se při pečení mírně zploští, takže vytvoří malé bochánky. Lze tvarovat i strojkem na cukroví.
Pečeme velmi zvolna při cca 110 -120 stupních Celsia. Při vyšší teplotě se z kuliček udělají nevzhledné placky. (Doporučuji udělat zkoušku pečení na 1 kousku). Doba pečení je závislá na druhu trouby - cca 10 minut. Protože je cukroví krásně kakaové barvy, je těžké rozpoznat, kdy je upečené, ale bezpečně to poznáme podle "zatažené" spodní strany kuliček.