Cukroví se sádlem od M. Teichmanové 12/12/2009
Suroviny:
150 g vepřového sádla (škvařené)
150 g cukru moučka
160 g hladké mouky
60 g kakaa
Postup:
Ze všech surovin zpracujeme hladké těsto, necháme v chladu uležet. Tvarujeme kuličky o průměru cca 1,5 cm. Kuličky klademe na pečící papír a doprostřed každé můžeme vmáčknout oříšek. Kuličky se při pečení mírně zploští, takže vytvoří malé bochánky. Lze tvarovat i strojkem na cukroví.
Pečeme velmi zvolna při cca 110 -120 stupních Celsia. Při vyšší teplotě se z kuliček udělají nevzhledné placky. (Doporučuji udělat zkoušku pečení na 1 kousku). Doba pečení je závislá na druhu trouby - cca 10 minut. Protože je cukroví krásně kakaové barvy, je těžké rozpoznat, kdy je upečené, ale bezpečně to poznáme podle "zatažené" spodní strany kuliček.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka