Cuketové koblížky
Stejně jako v minulém týdnu i v dnešních apetýtových receptech saháme po cuketách. V kuchyni jsou neuvěřitelně variabilní.
Mladé plody cukety je možné využít i v syrové podobě, například v salátech. Dále se hodí do čalamád, omáček nebo polévek. A bát se nemusíte ani jejich smažení či pečení. Výborné je také cuketové zelí. My jsme pro vás vybrali cukety na sladko.
Co potřebujte?
- 250 g oloupané cukety
- 250 g tvarohu
- 250 g hrubé mouky
- 1 vejce
- 1 prášek do pečiva
- 1 vanilkový cukr
- hrst rozinek
- hrst sušených brusinek
- špetku soli
- olej
na obalení:
- moučkový cukr s půl lžičkou mleté skořice
Postup:
- Nastrouháme oloupanou cuketu a přidáme mouku smíchanou s kypřícím práškem, dále tvaroh, vejce, sůl a vanilkový cukr.
- Do vymíchaného těsta nakonec přidáme ještě rozinky a brusinky.
- Lžící pak nabíráme těsto a vytváříme koblížky, které smažíme dozlatova.
- Po usmažení je ještě obalíme v cukru se skořicí.
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější recepty
Více z pořadu
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor

Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.