Čtvrteční Noční linka: Jak se vám žije s vašim příjmením?

5. březen 2020

Jste spokojeni se svým příjmením? Máte snad slavné předky? Máte obyčejné a nebo zajímavé, zvláštní příjmení? Víte o někom, kdo si příjmení změnil, protože mu nevyhovovalo? Komolili vám vaše příjmení třeba ve škole, v práci, na úřadech?

Má někdo z vašich přátel nebo známých zajímavé příjmení a jak se mu s ním žije?  Zažili jste někoho kdo byl kvůli příjmení terčem posměchu?

Rodné příjmení se může změnit uzavřením sňatku. Ale někdy si lidé nechají změnit příjmení i proto, že jim zkrátka nevyhovuje. Za poplatek si pak určí jiné.

Někdy se nemohou vyrovnat s tím, že se jim lidé kvůli jejich příjmení smějí. A někdo má dokonce tak dlouhé příjmení, že se mu nevejde ani do úřední kolonky.

V naší republice jsou nejčastější příjmení Novák, Svoboda a Novotný. A co vaše příjmení? Vyhovuje vám? Bylo, dámy, vaše příjmení za svobodna lepší než to po svatbě? Nebo naopak? Na vaše vyprávění se už teď těší moderátor Noční linky Karel Sladký. Můžete mu k tématu napsat přes tuto internetovou stránku nebo zatelefonujte přímo do studia po 23. hodině na číslo 731 800 900.

autor: kas
Spustit audio