Chcete, aby se hovězí svíčková nerozpadala při krájení? Poradíme vám, jak na to
Aby se maso při krájení nerozpadalo, musí se zatáhnout. Na svíčkovou se maso musí po naložení v marinádě opéct ze všech stran, podlít a dusit.
Řezník by mohl poradit, jak asi dlouho maso dusit, ale poznáte to i tím, že do masa občas píchnete vidličkou. Maso poté nenechávejte v omáčce, ale vyndejte ho, aby se nerozmáčelo. Maso je dobré nechat delší dobu odpočinout, teprve potom ho krájet, půjde to lépe. Nakrájené plátky v omáčce zůstat mohou.
František Kšána
Řezníkem se stal na popud svého otce. Vyučil se v tehdy vyhlášených řeznictvích v Praze a učil se od bardů z první republiky. V 80. letech žil a pracoval v Libyi.
Po revoluci si otevřel vlastní řeznictví v Praze 6 – Břevnově, kam za ním jezdili zákazníci nejen z Prahy, ale celé země.
Tvrdí, že dobrého řezníka poznáte podle čistého obchodu a pultu, podle vůně masa a jeho vizitkou jsou tři základní produkty. Patří mezi ně sekaná, tlačenka a špekáčky.