Čalamáda 12/9/2009
Suroviny:
1 kg zelených rajčat
1 kg bílých paprik
0,5 kg cibule
1 větší palička česneku
3 g soli
6 feferonek
60 g cukru
10 ml octa
10 ml oleje
2 lžíce plnotučné hořčice
Postup:
Rajčata, papriky, cibuli, česnek a feferonky nadrobno nakrájíme, dáme na oleji, přidáme sůl, cukr a ocet a vaříme asi hodinu. Hotovou směs odstavíme, přidáme hořčici, promícháme a plníme do skleniček. Sterilujeme při 80 stupních Celsia asi 30 minut.
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka