Brambory s brokolicí 12.09.2009
Suroviny:
600 g brambor, sůl, 100 g ementálu, 1 kg brokolice, 200 ml sladké smetany, 20 g másla, bílý pepř, čerstvě nastrouhaný muškátový oříšek, 3 lžíce směsi jemně nasekaných bylinek
Postup:
Brambory uvaříme ve slupce. Ementál nakrájíme na kostičky a na růžičky rozdělenou brokolici vložíme do vroucí osolené vody, 5-6 minut povaříme, vyjmeme a postavíme do tepla. Oloupané brambory nakrájíme na plátky a smícháme s brokolicí. Smetanu s máslem ohřejeme, přidáme sýr a na středně silném ohni roztavíme. Omáčku podle chuti dosolíme, opepříme, okořeníme muškátovým oříškem a vmícháme bylinky. Brokolici a brambory na talířích přelijeme sýrovou omáčkou a ihned podáváme.
Vaříme s Habadějem v sobotu 12.09.2009 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.