Boršč 28/10/2006

Suroviny:
3 l vody
sůl
pepř
1 lžíce rajského protlaku
0,5 kg červené řepy nebo sterilovaná řepa
1 velká mrkev
1 petržel
půl celeru
1 cibule
2 stroužky česneku
350 g bílého zelí
6 rajčat
sekaná petrželka
60 g hladké mouky
zakysaná smetana
cukr
citrónová šťáva

Postup:
Do osolené a opepřené vroucí vody dáme na nudličky pokrájenou řepu, mrkev, petržel a celer a necháme vařit 15 minut. Po 15 minutách přidáme na kostičky pokrájenou cibuli, česnek, rajský protlak, nadrobno pokrájené zelí a oloupaná a pokrájená rajčata a necháme ještě 15 minut vařit. V zakysané smetaně rozmícháme hladkou mouku, nalijeme do polévky a necháme provařit. Hotovou polévku dochutíme solí, pepřem, cukrem a citrónovou šťávou.

Nejnovější recepty

E-shop Českého rozhlasu

Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.

Václav Žmolík, moderátor

tajuplny_ostrov.jpg

Tajuplný ostrov

Koupit

Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.