Bába z ledu propadla už napořád kouzlu otužování. Posílí vám totiž nejen tělo, ale i duši

30. duben 2018
Divadlo V podkroví

Český rozhlas Hradec Králové pro vás ve spolupráci s Klicperovým divadlem připravil staronový cyklus Divadlo V podkroví. 

Herci Klicperova divadla si pravidelně před rozhlasový mikrofon zvou zajímavé hosty. V pondělí 30. dubna byl od 18 hodin hostitelem herec Miroslav Zavičár. Jeho pozvání přijala slovenská herečka a držitelka Českého lva Zuzana Kronerová..

Tato energická dáma nejnověji zazářila ve filmu Bába z ledu, za který získala i cenu Českého lva. Ovšem nejen její filmografie, ale i osobní a divadelní život je plný zajímavých rolí a srdečných, úsměvných historek!

Zuzana Kronerová hostem Miroslava Zavičára v pořadu Divadlo V Podkroví

Zuzana Kronerová se narodila v Martine, pochází ze slavného hereckého rodu. Jejím otcem byl významný slovenský herec Jozef Kroner a matkou herečka Terézie Hurbanová-Kronerová.

Na Slovensku je považována za jednu z nejvýznamnějších hereček tamní divadelní scény.

Původně chtěla studovat filologii, nakonec absolvovala studium herectví a v roce 1974 nastoupila do Divadla pro děti a mládež v Trnavě. V roce 1979 přešla na bratislavskou Novou scénu. Uplatnila se i v televizních inscenacích a seriálech, v rozhlase a v dabingu. Momentálně je její domovskou divadelní scénou bratislavské Divadlo Astorka Korzo '90.

Zuzana Kronerová hostem pořadu Divadlo V Podkroví

Za roli ve filmu Divoké včely Bohdana Slámy se stala držitelkou Českého lva za vedlejší herecký výkon.

Po trofeji české filmové kritiky si letos v březnu Zuzana Kronerová odnesla za titulní roli vítězného snímku Bohdana Slámy Bába z ledu také Českého lva. „Největší radost mi udělalo, že sošku dostal i můj herecký partner z filmu Pavel Nový," svěřila se herečka.

Nenechte si ujít příjemně strávenou hodinku plnou zajímavého vyprávění včetně pár písniček.

Zuzana Kronerová hostem pořadu Divadlo V Podkroví
autoři: Milan Baják , Klicperovo divadlo Hradec Králové
Spustit audio