5 grilovacích receptů Ládi Hrušky na prázdniny. Zkuste švestkové minišpízy nebo tekutý štrůdl
Tekutý štrůdl
Doporučoval jsem vám jako tip na grilovací párty zdravý detoxikační drink, vhodný zejména pro nekonečné osvěžení a pro děti. Dnes to bude vyloženě také osvěžující a lahodná chuťovka, ale výhradně pro dospělé. I když její název zní sám o sobě nevinně - tekutý štrůdl.
Ano, dokud jsem ho neochutnal, tak jsem se také spíše usmíval a vůbec jsem netušil, co že se to za tímto názvem skrývá za vtip. Žádný vtip to ale není a doporučuji tento drink nejen jako aperitiv na přivítanou na posezení s přáteli u grilu, ale uchvátíte jím třeba i stanové sousedy v kempu nebo na vodě.
Nechte je hádat, z jakých je ingrerdiencí a je jen na vás, zda jim tento recept prozradíte.
Tak tedy, recepis na osvěžující a lahodný tekutý štrůdl zní:
Smíchat ½ rumu s 1 litrem jablečného džusu. Poté přidat špetku mleté skořice, která samozřejmě ve štrůdl nesmí chybět. Pak už jen pořádně promíchat, přelít do 1 a ½ litrové PET láhve a řádně vychladit.
Ať díky tomuto štrůdlu masíčko na té vaší grilovačce nespálíte. Ať vám chutná a na zdraví!
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější zprávy
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.