5 grilovacích receptů Ládi Hrušky na prázdniny. Zkuste švestkové minišpízy nebo tekutý štrůdl
Zázvorovo - okurkové smoothie
Ke správné grilovačce patří nejen kus flákotky, ale také dobré pití. I podle lékařů je dobré vypít skutečně na zdraví sklenku pivečka nebo vínečka. Co ale potom, aby nám lidově řečeno nevyschl jazyk? Doporučuji výtečné okurkovo - zázvorové smoothie.
Recept jsem objevil náhodou před časem na nějakém blogu americké výživové poradkyně. Ta ale doporučila okurku nakrájet na kolečka a po jejím vylouhování ji vyhodit. A to mně přišlo docela škoda, a tak jsem všechny suroviny rozmixoval tyčovým mixérem a získal jsem tak lahodné, zdravé a prostě chuťově nakažlivé smoothie.
Navíc máte za pár korun 2 litry výtečného drinku, který se bezesporu - řádně vychlazený - stane nejvyhledávanějším perlivým osvěžením na vaší grilovací párty.
Tak pojďme na něj:
Jednoduše si kupte 2 litry sycené vody. Do vyšší mísy si nastrouhejte půlku oloupané okurky hadovky, asi 2 cm najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru a přidejte šťávu z jednoho citronu. Přilejte asi ½ litru perlivé vody a řádně rozmixujte tyčovým mixérem. Pak smíchejte se zbytkem vody a dejte vychladit. Pokud chcete tento detoxikační zdravý drink, po kterém údajně ubývají i centimetry v pase a rýsuje se bez větší námahy ploché bříško, ještě vylepšit, tak ho zejména pro děti oslaďte trochou medu.
Dobrou chuť a na zdraví!
Mohlo by vás zajímat
Nejnovější zprávy
E-shop Českého rozhlasu
Víte, kde spočívá náš společný ukrytý poklad? Blíž, než si myslíte!
Jan Rosák, moderátor


Slovo nad zlato
Víte, jaký vztah mají politici a policisté? Kde se vzalo slovo Vánoce? Za jaké slovo vděčí Turci husitům? Že se mladým paním původně zapalovalo něco úplně jiného než lýtka? Že segedínský guláš nemá se Segedínem nic společného a že známe na den přesně vznik slova dálnice? Takových objevů je plná knížka Slovo nad zlato. Tvoří ji výběr z rozhovorů moderátora Jana Rosáka s dřívějším ředitelem Ústavu pro jazyk český docentem Karlem Olivou, které vysílal Český rozhlas Dvojka.