5 grilovacích receptů Ládi Hrušky na prázdniny. Zkuste švestkové minišpízy nebo tekutý štrůdl
Zázvorovo - okurkové smoothie
Ke správné grilovačce patří nejen kus flákotky, ale také dobré pití. I podle lékařů je dobré vypít skutečně na zdraví sklenku pivečka nebo vínečka. Co ale potom, aby nám lidově řečeno nevyschl jazyk? Doporučuji výtečné okurkovo - zázvorové smoothie.
Recept jsem objevil náhodou před časem na nějakém blogu americké výživové poradkyně. Ta ale doporučila okurku nakrájet na kolečka a po jejím vylouhování ji vyhodit. A to mně přišlo docela škoda, a tak jsem všechny suroviny rozmixoval tyčovým mixérem a získal jsem tak lahodné, zdravé a prostě chuťově nakažlivé smoothie.
Navíc máte za pár korun 2 litry výtečného drinku, který se bezesporu - řádně vychlazený - stane nejvyhledávanějším perlivým osvěžením na vaší grilovací párty.
Tak pojďme na něj:
Jednoduše si kupte 2 litry sycené vody. Do vyšší mísy si nastrouhejte půlku oloupané okurky hadovky, asi 2 cm najemno nastrouhaného čerstvého zázvoru a přidejte šťávu z jednoho citronu. Přilejte asi ½ litru perlivé vody a řádně rozmixujte tyčovým mixérem. Pak smíchejte se zbytkem vody a dejte vychladit. Pokud chcete tento detoxikační zdravý drink, po kterém údajně ubývají i centimetry v pase a rýsuje se bez větší námahy ploché bříško, ještě vylepšit, tak ho zejména pro děti oslaďte trochou medu.
Dobrou chuť a na zdraví!
Související
-
Rád usínám s úsměvem na tváři, směje se reportér Ladislav Hruška
V pátek 3. listopadu byl Pátečním hostem od 10:00 v přímém přenosu z Radiokavárny v Havlíčkově ulici v Hradci Králové televizní reportér Ladislav Hruška, známý také...
-
Jak vybrat maso? Zvolit libové nebo prorostlé? Grilování vás...
Radioporadna - Jak vybrat maso na gril? Je lepší maso z býka nebo z krávy? Zvolit libové nebo prorostlé? Jak poznám vyzrálé maso? - Jan Šlesingr, jednatel firmy MAS...
Nejnovější zprávy
E-shop Českého rozhlasu
Hurvínek? A od Nepila? Teda taťuldo, to zírám...
Jan Kovařík, moderátor Českého rozhlasu Dvojka
3 x Hurvínkovy příhody
„Raději malé uměníčko dobře, nežli velké špatně.“ Josef Skupa, zakladatel Divadla Spejbla a Hurvínka