Zeleninový džuveč s uzeninou 24.7.2010
Suroviny:
3 cibule, 5 stroužků česneku, 6 lžic oleje, 150 g rýže, 300 ml vody nebo vývaru z kostky, 4 papriky, 6 szředních rajčat, 1 malá cuketa, sůl, pepř, lžička mleté papriky, 150g měkkého salámu, pažitka
Postup:
Cibuli nakrájíme na silnější kroužky, vhodíme na rozpálený olej a osmažíme ji.
Přidáme na plátky nakrájený česnek, vhodíme propláchnutou a následně spařenou rýži, mletou papriku a společně promícháme.
Pak zalijeme horkým vývarem nebo vodou a osolíme.
Přidáme spařená, sloupnutá a pokrájená rajčata, vyčištěné a na proužky nakrájené papriky, na kostky nakrájenou cuketu.
Salám oloupeme, nakrájíme a přidáme k zelenině.
Vše promícháme a od počátku varu dusíme na mírném ohni asi 20 minut pod pokličkou.
Ke konci dušení pokličku sejmeme, aby odešla pára. Necháme ještě chvíli dojít a přod podáváním posypeme jemně nakrájenou petrželkou.
Vaříme s Habadějem v sobotu 24.7.2010 v 11:10 hodin.
DOBROU CHUŤ PŘEJE ČESKÝ ROZHLAS HRADEC KRÁLOVÉ A ZDENA KABOURKOVÁ
Nejnovější recepty
E-shop Českého rozhlasu
Vždycky jsem si přál ocitnout se v románu Julese Verna. Teď se mi to splnilo.
Václav Žmolík, moderátor
Tajuplný ostrov
Lincolnův ostrov nikdo nikdy na mapě nenašel, a přece ho znají lidé na celém světě. Už déle než sto třicet let na něm prožívají dobrodružství s pěticí trosečníků, kteří na něm našli útočiště, a hlavně nejedno tajemství.